Loading...

BOETE BEWUST VERGETEN?
DOE FF LEKKER NIET

Niemand wil een boete betalen. Boetes zijn duur en wat heb je ervoor gekregen? Een keertje door rood fietsen, wildplassen of de tram pakken zonder kaartje… dat is een duur grapje, en het geld natuurlijk echt niet waard.

Het beste is natuurlijk om geen boetes te maken. Een kaartje kopen voor de tram kost geld, maar een boete is duurder. Heb je toch een boete gekregen? Betaal hem dan meteen. Je komt er niet onderuit en als je te laat betaalt wordt de boete alleen maar hoger. Zonde van je geld!

BOETES VANAF JE TWAALFDE

Wist je dat je al vanaf je twaalfde een boete kunt krijgen? Bij verkeersboetes geldt dat als je tussen de twaalf en zestien jaar bent, je de helft van de boete moet betalen. Vanaf je zestiende betaal je de volledige boete.

Alleen als je een misdrijf begaat, komt de boete vanaf twaalf jaar ook meteen op jouw naam te staan. Vanaf twaalf jaar moet je die boete dan ook voor 100% zelf betalen.

CIJFERS

In het verkeer rijdt 80% van de jongeren regelmatig te hard op een snorfiets, scooter of brommer. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting TeamAlert onder jonge scooterrijders.

Door rood fietsen kost je maar liefst € 100. Je kunt dus beter een minuut wachten tot het licht op groen springt. En bellen terwijl je fietst, kost je zelfs € 140. Toch maar even afstappen als je wilt opnemen, dus!

BAM! BETAAL ALTIJD METEEN

Een boete heeft een uiterste betaaldatum. Na die datum wordt deze direct 50% hoger.

Betaal je dan nog steeds niet? Na de volgende uiterste betaaldatum wordt de boete direct met 100% verhoogd. Heb je een boete van bijvoorbeeld € 50? Na de eerste verhoging wordt die € 75 en na de tweede verhoging zelfs € 100. Daar komen ook nog administratiekosten bovenop. Een boete te lang laten liggen is dus een dure hobby.

Je komt nooit onder een boete uit. Dus gewoon ff lekker betalen.

Krijg je een boete binnen en kun je deze niet betalen? Of heb je te lang gewacht en kun je het daardoor niet meer betalen? Zoek dan naar hulp. Je ouders of verzorgers, je mentor of iemand die je vertrouwt. Je kunt ook naar de gemeente voor hulp en advies.

ALLE ONDERWERPEN 🔗 DIRECT REGELEN